OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is Atte Jongstra over de tentoonstelling ‘Paden naar het Paradijs’. Jongstra herschikte de collectie van het Rijksmuseum Twenthe volgens de principes van de neo-wetenschap, die zich bezighoudt met denkbeeldige vraagstukken.  Hoe ziet het er in het Paradijs uit? Welke paden moet men bewandelen om er te komen? Zijn er hygiënische voorschriften in het Paradijs? En waartoe dient de afdeling Inburgering en Integratie? Paden naar het Paradijs – een roman in twaalf zalen is van 15-9-2013 t/m 25-1-2015 te zien in het Rijksmuseum Twenthe.  Atte Jongstra (1956) is schrijver, criticus en bij uitzondering beeldend kunstenaar.
Jhim Lamoree over Gauguin, Bonnard en Denis in de Hermitage.Vanaf aanstaande zaterdag worden in de Amsterdamse Hermitage unieke schatten getoond uit het Russische Poesjkin Museum en uit de Hermitage zelf. Destijds verzameld door oligarch Ivan Morosov en zijn vriend en rivaal Sergej Sjtsjoekin. http://www.hermitage.nl/nl/tentoonstellingen/gauguin_bonnard_denis/index.htm  Jhim Lamoree is publicist, curator en kunsthistoricus
Gawie Keyser en Karin Spaink over ‘Stories we tell’ van Sarah Polley. In de documentaire ‘Stories we tell’ gaat de Canadese actrice en filmmaker Sarah Polley (1979) op zoek naar haar echte vader. Eigenlijk weet ze al wie dat is, in de documentaire onderzoekt ze hoe leugens en waarheden in de verhalen over haar vader tot stand komen. Wat is de waarheid? bekijk hier de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=A_8BnZ471GYGawie Keyser is filmjournalist bij De Groene Amsterdammer en Karin Spaink is columniste bij Het Parool.