OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is socioloog Willem Schinkel over zijn boek 'De Nieuwe democratie. Naar andere vormen van politiek'.  Hierin geeft hij alternatieven voor een politiek die het tegenwoordig steeds lijkt te moeten afleggen tegen de financiële markten. Tegen de macht van markt en massamedia ontwerpt hij een nieuwe Raad van State als bron van kritische tegenmacht. link boek: http://www.debezigebij.nl/web/Artikelpagina/Boekpresentatie-De-Nieuwe-Democratie-Willem-Schinkel.htm
Onno Blom over 'De Helleveeg' van A.F.Th. van der Heijden. In twee maanden tijd schreef AFTh de kleine roman De Helleveeg', een hilarische familieschets over Tientje Poets , een van de personages uit zijn grote romancyclus 'De tandeloze tijd'. AFTh heeft zichtbaar plezier in zijn werk, de recensies zijn weer lovend, zijn schrijverschap is ongebroken. Onno Blom is literair publicist en werkt aan biografieën van Jan Wolkers en Gerrit Komrij.
Stephan Sanders en Joep Schrijvers over 'De cultuur bestaat niet meer'. Mario Vargas Llosa (1936) , schrijver en Nobelprijswinnaar, hield dit weekend een lezing in Nederland over de bedreigingen van De Cultuur. Het begrip 'cultuur' is tegenwoordig zo opgerekt dat het eigenlijk niet meer bestaat.  Vargos Llosa betreurt er dat er geen onderscheid meer is tussen beschaafd en onbeschaafd. Cultuur is een kwetsbaar zandkasteel geworden, dat bij de eerste windvlaag in elkaar stort. Stephan Sanders is columnist bij Vrij Nederland en Joep Schrijvers is auteur van o.a. het boek 'Maak er wat van', over lastige situaties in leven en werk.