OBA Live

OBA Live

Hoofdgast: Joris van Casteren over ‘Het Been in de IJssel’. In de zomer van 2005 vindt een visser een menselijk onderbeen in de IJssel. Dit voorval laat journalist en schrijver Joris van Casteren niet meer los. Van wie is dit been en hoe is het in de IJssel terecht gekomen? In het boek ‘Het been in de IJssel’ probeert hij dit raadsel op te lossen. Joris van Casteren is journalist en schrijver. Hij schreef meerdere boeken en publiceerde artikelen in dag- en weekbladen. ‘Het been in de IJssel’ is uitgegeven door Prometheus.
Gawie Keyser  over 'The Act of Killing' (2012) door Joshua Oppenheimer . Waarschijnlijk een miljoen communisten zijn in de periode 1965 - 1966 in Indonesië omgebracht. Documentairemaker Joshua Oppenheimer sprak voor deze documentaire o.a. met de moordenaars. Vanaf 23 mei te zien in de bioscoop. Gawie Keyser is filmjournalist voor De Groene Amsterdammer. Bekijk HIER de officiële trailer.
Nausicaa Marbe en Marcel Duyvestijn over Het einde van de Verzorgingstaat. De rol van de overheid is doorgeslagen, stelt VVD fractieleider Halbe Zijlstra: ‘onwenselijk, onbetaalbaar en uiteindelijk onhoudbaar’. Is dat zo? En wie neemt de zorgtaken over die de overheid tot nu toe voor zijn rekening nam? Nausicaa Marbe is columniste bij de Volkskrant en Marcel Duyvestijn is columnist van Elsevier.