OBA Live

OBA Live

In verband met Tweede Paasdag VERVALT de rechtstreekse uitzending  van HUMAN vanuit de Openbare Bibliotheek in Amsterdam, en worden bewerkingen van eerdere gesprekken van Theodor Holman uitgezonden. Presentatie: Theodor Holman
Wim de Ridder is hoogleraar Toekomstonderzoek. Als futuroloog houdt hij zich bezig met ontwikkelingen die onvermijdelijk zijn, maar die nog moeten doordringen in de mindset van mensen. Hij richt zich vooral op de veranderingen in de gezondheidszorg, de energiemarkt en de agrarische sector. Meer info zie: http://www.futuresstudies.nl/ (bewerking van 14 januari 2013)
Nausicaa Marbe over de humor van Monty Python. David Free schreef 'The Beatles of Comedy’, een artikel in tijdschrift 'The Atlantic' over waarom de humor van Monty Python destijds geniaal was, wat ze veranderd hebben en waarom dat nu niet meer kan. Nausicaa Marbe is columniste bij de Volkskrant (bewerking van 14 januari 2013)
Tineke Cleiren, strafrechtjuristeover haar boek 'Strafrecht. Tussen ratio en emotie'. De rechtspraak ligt tegenwoordig onder een vergrootglas en de politieke en maatschappelijke druk om strenger te straffen neemt toe. Strafrecht moet laveren tussen ratio en emotie. Wat zijn de mogelijkheden en de dilemma's van het strafrecht? url boek : https://www.aup.nl/index.php/strafrecht.html#.UPZ3x-iXXgI(bewerking van 4 februari 2013)