OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is Sjoerd Repping over voortplanting. Nederlanders krijgen steeds minder en later kinderen. Daardoor ontstaat de behoefte aan technologie die hierbij helpt, zoals het invriezen van eicellen. Maar er is nog veel meer mogelijk! Sjoerd Repping onderzoekt waarom mannen en vrouwen onvruchtbaar worden en hij ontwikkelt met zijn team manieren om onvruchtbaarheid tegen te gaan. Hierbij loopt hij tegen veel maatschappelijke en ethische discussies aan.Sjoerd Repping is als voorplantingsbioloog verbonden aan het Amsterdam Medisch Centrum.
Max Pam met zijn rubriek Ketter en Geestmet berichten die voor goddelozen, humanisten en atheïsten van belang zijn.
Sywert van Lienden en Marc Chavannes over Turkije en Cyprus. Het bezoek van de Turkse premier Erdogan aan Nederland zorgt voor veel ophef. Hoe ver reikt de arm van Turkije? En hoe ver liggen zijn opvattingen van die van Nederland?
En: komt er een financiële oplossing voor Cyprus? De heffing voor kleine spaarders zorgde voor veel paniek. Valt Jeroen Dijsselbloem iets te verwijten? Gelooft de burger nog in de euro? Sywert van Lieden is initiatiefnemer van G500 en politiek commentator. Marc Chavannes is politiek commentator bij NRC.