OBA Live

OBA Live

Hoofdgast  is Teun Dekker. De taal van het politieke debat is vaak rommelig; de argumenten zijn ondoorzichtig en niet op logica gebaseerd. Dekker past de analytische filosofie toe op politieke redeneringen om te zien wat we echt vinden. Hij heeft dat gedaan in zijn nieuwe boek ‘Paying our high public officials. Evaluating the political justifications of top wages in the public sector’ (Routledge),  waarin hij de debatten in 17 landen rond de topsalarissen in de publieke sector heeft ontleed. Hij zet in dit boek alle argumenten op een rijtje en laat zien waar de gaten in de redenaties zitten.
Chris van der Heijden over zijn essay ‘Zwarte Canon’. Naar aanleiding van het Boekenweek thema  'Gouden tijden, zwarte bladzijden' schreef Chris van der Heijden een essay over de schaduwzijde van de geschiedenis. ‘Zwarte Canon, over de schaduwzijde van de geschiedenis’ is uitgegeven bij Atlas Contact. Chris van der Heijden is historicus
Gawie Keyser en Stephan Sanders over ‘Paradies: Glaube' van Ulrich Seidl. Tweede deel van de veelgeprezen filmtrilogie over vrouwen die tijdens hun vakantie op zoek gaan naar geluk. Voor hoofdpersoon Anna Maria ligt het Paradijs bij Jezus. De Oostenrijkse filmmaker kreeg voor deze film inmiddels de Speciale Juryprijs tijdens het Filmfestival van Venetië. Bekijk de trailer van Paradies: Glaube http://bit.ly/RLsJB6 Gawie Keyser is filmjournalist bij De Groene Amsterdammer en  Stephan Sanders is columnist bij Vrij Nederland.