OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is historica Kasia Cwiertka. Ze kreeg de felbegeerde Vici-subsidie voor een onderzoek naar wat onze omgang met afval zegt over de maatschappij waarin we leven. Ze bekijkt de recente veranderingen in China, Japan, Taiwan en Zuid-Korea vanuit dit perspectief en vergelijkt deze met Europa. url homepage: http://hum.leiden.edu/lias/staff/cwiertkakj.html
Nausicaa Marbe over 'Er ist wieder da'. Timur Vermes, (1967), journalist van Duits-Hongaarse afkomst schreef een satirische roman waarin Adolf Hitler als hoofdpersoon opduikt in het Duitsland van Angela Merkel. De roman is een bestseller, maar roept ook scherpe kritiek op. Kreeg Hitler destijds geen bijval van anderen, van het Duitse volk en van de media?
Panelgesprek met Stephan Sanders en Xandra Schutte over antisemitisme op school, over de Eerste Kamer en over D66 Doodsbedreigingen voor documentairemaker Mehmet Sahin, na een discussie met moslimjongeren over hun antisemitische uitspraken. Zijn we niet te tolerant tegenover scholieren die joden haten. En het land dreigt onbestuurbaar te worden door de doorslaggevende stemmenmacht van de Eerste Kamer, ook 1e Kamerleden maken zich zorgen. En hoe groot is de macht van D66 geworden? En in hoeverre is dat succes afhankelijk van fractieleider Pechtold?
.