OBA Live

OBA Live

Hoofdgast hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek Peter-Paul Verbeek over de invloed van techniek op onze moraal.Ons leven raakt steeds meer verweven met technologie, maar wat betekent dat voor onze moraal? 'Google glass' bijvoorbeeld is een intelligente bril die via een zoekmachine informatie geeft over de persoon die we zien.
Karin Spaink over nieuwe IP-adressen en  slimme chips. Computers worden almaar sneller en slimmer, maar wie denkt er nog na over de consequenties van alle slimmigheden? Met gemak wordt al onze digitale informatie tegenwoordig aan elkaar geknoopt. Waar blijft een goed debat daarover? Karin Spaink is columniste bij het Parool
Gawie Keyser en Jhim Lamoree over de docu-thriller The Imposter van regisseur Bart Layton. In 1994 verdween de dertienjarige Nicholas Barclay onder geheimzinnige omstandigheden.  Jaren later duikt er in Spanje een verwarde jongeman op, de familie sluit hem in de armen, maar buitenstaanders vertrouwen het niet. The Imposter bestaat uit interviews met betrokkenen en nagespeelde scènes.
 
Gawie Keyser is filmjournalist en Jhim Lamoree is kunstcriticus en conservator