OBA Live

OBA Live

Hoofdgast is Philip Scheltens over alzheimer. Bij de ziekte van Alzheimer raken de hersens zwaar beschadigd. Vaak heeft dit een totale persoonlijkheidsverandering tot gevolg. Het is een ziekte zonder behandeling. Philip Scheltens is neuroloog en oprichter/directeur van het Alzheimer Centrum VU. Hij heeft het tot zijn levensdoel gemaakt Alzheimer te voorkomen, of tenminste behandelbaar te maken.
Gawie Keyser over de film 'Zero dark Thirty'. Zero Dark Thirty is de nieuwste film van Kathhryn Bigelow, over de Amerikaanse militaire operatie om Osama Bin Laden op te sporen en uiteindelijk in mei 2011 te doden. Eerder maakte ze de anti Irak-oorlog film 'The Hurt Locker'. In Amerika is er nu discussie of de getoonde martelingen waarheidsgetrouw zijn. Kreeg ze geheime informatie? En: doet dat er toe bij de waardering van de film? Trailer van de film: http://www.youtube.com/watch?v=cAtWcvCxPhc
Panelgesprek over Salarisverlaging voor oudere werknemers en Klappen voor gemeenten. IT dienstverlener Capgemini stelt een salarisverlaging voor van 10 % voor oudere werknemers, om de weg vrij te maken voor jong talent. Worden jong en oud hier tegen elkaar uitgespeeld? Tweede onderwerp: door de bezuinigingen op de gemeenten komt de lokale overheid in het nauw. Allerlei voorzieningen verdwijnen, de democratie van om de hoek komt steeds verder weg te staan van de burger. En de meest drastische bezuinigingen moeten nog komen. Met Thijs Kleinpaste, politicus in de deelraad van Amsterdam Centrum en Sywert van Lienden, oprichter van G500 voor politieke belangen van jongeren.