Eerst was Jet met Alice, nu is ze met Suus. Suus was eerst met Lidy, nu is Lidy met Jet's ex Alice. Toen hun relaties strandde, besloten ze elkaar in hun leven te houden en betrokken een boerderij in Drenthe.

Hoe ga je verder na een scheiding? Hoe ga je wonen, hoe verdeel je de boel en welke relatievormen ontstaan er?

De meeste mensen belanden in een co-ouderschap, waarbij de kinderen zich verplaatsen tussen twee huizen. Vaak komen er nieuwe partners bij – een 'bonusuitbreiding'.

Maar er zijn meerdere mogelijkheden om een relatie vorm te geven. Vier vrouwen besloten het helemaal anders te doen. Ze volgde hun hart in de vriendschap en in de liefde.

In aflevering 6 van Scheiden met Stine spreekt Stine met één van die vrouwen, Alice Somer, over haar scheidingsverhaal. Zij besloot met haar ex en diens nieuwe partner op een boerderij te gaan wonen in Drenthe. We brachten ze een bezoek om te kijken hoe je dat nu doet: samenleven na een scheiding.

Zo kan het dus ook

Alice Somer woont ruimt vijf jaar samen met haar huidige partner Lidy. Direct naast hen wonen hun eerdere liefdespartners – Jet en Suzan – die nu ook een stel vormen. Omdat ze elkaar zo goed kennen en nog altijd soulmates zijn, besloten ze met elkaar een nieuw avontuur aan te gaan. Ze verlieten de hoofdstad voor een leven midden in de natuur. Elk stel heeft zijn eigen huis in dezelfde royale boerderij in Drenthe, maar ze delen de gigantische tuin, de grote keuken en een hond.

Bijna twintig jaar geleden kreeg Alice een relatie met Jet. Tot vijf jaar terug. Toen kwam er een andere vrouw in het leven van Jet. Dat was Suzan. "Dat was best even pittig," vertelt Alice in de podcast. "Toch besloot ik niet boos te zijn, want ik wilde niet al het goede kwijtraken wat we hadden." Vier weken later werd Alice benaderd door Lidy, de ex-partner van Suzan. "Wij werden hele goede vriendinnen én verliefd op elkaar," zegt Alice.

Het werd de start van een nieuwe fase in hun leven. Doordat de vier vrouwen zulke vergelijkbare levens leiden, maakte de liefde plaats voor een goede vriendschap.

Scheiden met Stine

In de podcast Scheiden met Stine gaat Stine Jensen in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en schrijvers over verschillende aspecten van het scheiden. Als rode lijn door alle afleveringen loopt Stines eigen scheidingsverhaal, waarbij ook haar dochter Vicky en ex Jaime aan het woord komen. Luister de podcast en abonneer via Spotify, RSS, Apple, Google Podcasts.

Ook interessant