Op deze pagina vind je afleveringen over seksualiteit.

Hoe gaan mensen overal ter wereld om met seksualiteit? Praten mensen er openlijk over, doen ze het af als iets dat niet bestaat, of doen ze het gewoon? En wat windt mensen wereldwijd op? En mag je je eigen seksualiteit eigenlijk wel uiten? De correspondenten van Metropolis geven ons een kijkje in de slaapkamers over de hele wereld.

Safe Spaces

11 september 2022

Hoe gaat de wereld om met mensen die zich niet thuis voelen in het hokje man of het hokje vrouw? Tatoeëerder Dan uit Argentinië wil een safe space vormen in de machowereld van de tattoos. Dan helpt mensen een eindje op weg in hun transitie van vrouw naar man met gratis tepeltatoeages. Apostel Darlan Rukih uit Kenia is als intersekse geboren en inmiddels een gevierd priester en gospelzanger. En in het grootste moslimland ter wereld, Indonesië, staat een bijzondere koranschool speciaal voor transgenders.

Lust

11 mei 2022

De lente is in de lucht! Komt er een extra bronstig voorjaar vanwege de afgelopen coronajaren? De correspondenten gaan langs bij wereldburgers die geld verdienen aan andermans lustgevoelens. De Spaanse Bea zag de verkoop van haar feministische en ecologische seksspeeltjes verdriedubbelen. In India verdient meneer Rawat al jaren een goede boterham aan de nieuwsgierigheid van zijn landgenoten met zijn tijdschrift vol 'zoete verhalen', over misdaad, moord, passie, seks en verlangen. En in Burkina Faso mag correspondent Seidou achterop de motor van luxe prostituee Grace.

Ook interessant bij deze aflevering