Op deze pagina vind je afleveringen over liefde en relaties.

Metropolis is benieuwd naar de liefde. Of je het nou zoekt, mist in je leven, het later gevonden hebt of misschien wel niks van hoeft te weten. Van naakt een boom knuffelen om je toekomstige man te vinden, of op een strand je nieuwe aanwinst spotten. Liefde is universeel maar hoe ziet liefde eruit over de hele wereld?

Scroll door alle afleveringen binnen dit thema en klik door naar de speciale YouTube-playlist.

De Mooiste Dag

2 oktober 2022

Hoe diep tast de wereldburger in de buidel voor het feest van de liefde? Bruidegom Mohammed (Afghanistan) trouwt met zijn verloofde Rahela en viert het op een massabruiloft. Dankzij weldoeners kunnen 61 stellen tegelijkertijd trouwen. De familie van bruidegom David (Kenia) gaat in onderhandeling met de familie van bruid Cecilia over de bruidsschat die betaald moet worden. Een stier, koeien, geiten en wat cashgeld in een envelop worden ingezet om de bruid te halen. Ineke (Tilburg) trouwt voor de vierde keer. Zij leent een bruidsjurk en maakt er met wat creativiteit een topfeest van.

Ook interessant bij deze aflevering

Liefde op Late Leeftijd

30 januari 2022

Wereldse methoden om de 'late' liefde te vinden. Zelda (90, Israël) werd na een huwelijk van zestig jaar weduwe en beproeft haar geluk op het strand van Tel Aviv. In Rwanda ga je een nachtje naakt tegen een boom staan en dan komt de liefde vanzelf op je pad. Correspondent Delphine heeft er goede ervaringen mee. De Braziliaanse Terezhina stortte zich als zestiger op een onlinecursus Frans, nadat ze haar man verloor. En al chattend vond ze... l'amour. En deze amant Pierre verhuist nu naar Brazilië, zonder ook maar een woord Portugees te spreken. Voor de liefde moet je wat overhebben.

Ook interessant bij deze aflevering