Vanuit Peru stuurt Jerónimo ons verhalen. Hij is al correspondent voor Metropolis vanaf 2009. Kijk hier de verhalen vanuit Peru en klik door naar het archief.

Jerónimo woont in Lima, de hoofdstad van Peru. Zijn werk voor Metropolis begon in 2009 met een reportage over een vrachtwagenchauffeur die elk jaar met de passiespelen de rol van Jezus op zich neemt. In zijn werk kan Jerónimo gestrest en rusteloos worden. Dat bestrijdt hij door in z'n eentje op straat te dansen, waarna hij met nieuwe focus de camera weer oppakt. Zijn favoriete reportage is een liefdesverhaal over twee zevenjarige jongens in Chili die de droom hebben om ooit te gaan trouwen en kinderen te krijgen. Jerónimo hoopt hen ooit weer te zien om te weten hoe het nu met ze gaat.

Andermans Afval

30 oktober 2022

In Peru ontmoeten we uitvinder Marino. Hij is nog steeds bezig met het opruimen van de kust nadat hier begin van dit jaar duizenden olievaten kapot sloegen op de rotsen. Tegen de klippen op blijft hij bezig met de olieresten en uitvindingen doen voor een betere wereld.

Alles voor de Toerist

3 april 2022

De wereld is vol toeristen, op zoek naar romantiek en authentieke belevingen. Hoe speelt de toeristenbranche handig in op de goedgelovige toerist die op zoek is naar een zo 'echt' mogelijke ervaring? In Peru ontdekte maïsboer Adolfo dat hij verdacht lijkt op een Inca-strijder. Hij maakt nu echte Inca-selfies met toeristen. Correspondent Jerónimo kijkt mee.

Meer uit Peru