In Burkina Faso is Seidou een van onze correspondenten. Hij heeft reportages gemaakt over onder andere milieustrijders, salaris en corona. Kijk hier de verhalen van Seidou en klik door naar het archief.

Verslaafd

16 oktober 2022

In Burkina Faso ontdekt correspondent Seidou een hele bijzonder verslaving: het kauwen van bôgôni, een soort klei uit steengroeven. Onder zwangere vrouwen is bôgôni superpopulair. Het schijnt dé remedie te zijn tegen kwaaltjes. Maar het is zeer verslavend en ongezond. Lukt het de zwangere Minata om van haar bijzondere verslaving af te komen?


 

Liever samen

9 oktober 2022

In Burkina Faso is sporten een gezamenlijke aangelegenheid met een politiek tintje. Want samen sporten houdt de natie fit, is de gedachte. Het werd in de jaren tachtig geïntroduceerd door revolutionair Sankara. Correspondent Seidou zoekt op een half aangelegde snelweg naar sportieve landgenoten om uit te vinden wat dit voor hen betekent. 

Geld besparen

8 mei 2022

Over de hele wereld stijgen de kosten van het levensonderhoud. Door de onrust in Oekraïne en de internationale sancties rijzen ook de olie- en gasprijzen de pan uit. De Nederlanders, toch al bekend om hun zuinigheid, moeten de broekriem aanhalen. Daarom komen de correspondenten met besparingstips uit andere delen van de wereld. 

Lust

1 mei 2022

Metropolis gaat langs bij wereldburgers die hun geld verdienen aan andermans lustgevoelens. In straten van Ouagadougou kun je als man nagefloten worden door knappe vrouwen op dure motoren. Het zijn prostituees, maar uit de duurdere sectie. Ze nemen je mee op hun motorfiets naar een hotel en brengen je ook weer terug.

Het Beste voor je Kind

24 april 2022

Hoe wordt er wereldwijd gedacht over de opvoeding? Wat is het beste dat je je kind mee kunt geven? De meningen lopen binnen Nederland al sterk uiteen, laat staan over de hele wereld. Onze correspondent in Burkina Faso laat zien hoe op hele verschillende manieren alles wordt gedaan om de kinderen een goede toekomst te geven.

Wat doen we met Opa en Oma?

13 februari 2022

Hoe leven ouderen in de rest van de wereld? Wie zorgt er voor ze? Als oma's in Burkina Faso weduwe worden, krijgen ze een aantal van de kleindochters. Fadima is dan ook erg blij met de vier kleindochters die voor haar zorgen.

Schermtijd

2 januari 2022

In Burkina Faso nam Seini de smartphone uit de hoofdstad mee naar zijn dorp. Hij is een handel gestart in het verzenden van whatsappberichten voor zijn dorpsgenoten en hoeft niet meer naar de stad om geld te verdienen. 

Meer uit Burkina Faso