Vanuit Brazilië sturen Marcos en het koppel Jack en Gabby ons verhalen. Marcos was vanaf het begin betrokken bij Metropolis als correspondent in Spanje. Vanaf 2016 woont en werkt hij vanuit Rio de Janeiro. Jack en Gabby sturen vanaf seizoen 2022 verhalen. Kijk hier de verhalen vanuit Brazilië en klik door naar het archief.

Marcos houdt ervan om eenvoudige reportages te maken, die een universeel verhaal creëren, waar iedereen wel iets in herkent. Zijn favoriete verhalen zijn het wonder van La Laguna, over een dorp waar maar twee mensen wonen, en de laatste pornobioscoop in Spanje. Marcos verwerkt altijd een beetje van zichzelf in de verhalen die hij maakt, in de manier waarop hij vragen stelt of de antwoorden die hij selecteert voor in de uiteindelijke reportage.

Liefde op Late Leeftijd

30 januari 2022

Wereldse methoden om de 'late' liefde te vinden. De Braziliaanse Terezhina stortte zich als zestiger op een onlinecursus Frans, nadat ze haar man verloor. En al chattend vond ze... l'amour. En deze amant Pierre verhuist nu naar Brazilië, zonder ook maar een woord Portugees te spreken. Voor de liefde moet je wat overhebben. Correspondenten Jack en Gabby kijken een dagje mee.

Gelukkig Fitjaar

16 januari 2022

Onze correspondent Marcos gaat langs bij de dame met de grootste billen van het land. Haar doel is nu om de grootste billen ter wéreld te kweken. Daarvoor traint ze dagelijks haar bibs, eet ze veel eieren en heeft ze een beetje hulp van implantaten.

Lang leve de Bieb

9 januari 2022

Lua (14) in Brazilië heeft biebjes opgezet in de favela's in Rio de Janeiro. Met de telefoon van haar moeder maakte ze stiekem een filmpje waarmee ze geld inzamelde voor haar eerste boeken. Correspondent Marcos komt op bezoek bij Lua.