Kijk nu de hele serie

Wat als je al een leven opgebouwd hebt in Nederland, maar toch niet mag blijven? Je op papier in geen enkel land bestaat? Of Nederland moet verlaten, maar in je geboorteland niet welkom bent of al jaren wacht op een verblijfsvergunning? Je leeft dan tussen wal en schip, oftewel: in limbo. De vierdelige documentaireserie Leven in Limbo neemt ons mee in de levens van mensen die zonder (geldige) papieren in Nederland wonen. Een bestaan dat risico’s en onzekerheden met zich meebrengt. Hoe is het om te leven in een land waar je niet mag bestaan?

Zonder papieren geen recht op een eigen woonplek, geen kans om te werken, slechts beperkte toegang tot zorg en een ongewisse toekomst. Leven in Limbo, van de makers van De Wasstraat, vertelt op intieme wijze verhalen van mensen die hun uiterste best doen om hun bestaan vorm te geven in een maatschappij waarin ze geen bestaansrecht hebben. En laat zien hoe het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS) deze groep met raad en daad bijstaat.

De hoofdpersonen laten zien wie ze echt zijn, los van alle vooroordelen. Wat ze in hun mars hebben, waar ze van dromen, maar ook wat ze elke dag weer moeten overwinnen. Een leven waarin wanhoop, vrees en hoop elkaar afwisselen. Alleen maar door het ontbreken van één papiertje: een Nederlands paspoort.

Leven in Limbo is een coproductie van Kale Jakhals Producties en HUMAN.

Lees meer