Clairy Polak en Ad Verbrugge presenteren twee gloednieuwe afleveringen van het Filosofisch Kwintet op 21 juni, tijdens het Mag Het Licht Aan Festival. Wil je erbij zijn (met live-uitzending)? Wees dan aanwezig om 11:45 voor de eerste uitzending. Om 14:00 uur wordt de tweede aflevering opgenomen.

Dit jaar staat het thema 'de duurzame mens' centraal. Duurzaamheid niet in de zin van natuur en dieren, maar menselijke waarden die onder druk zijn komen te staan.

Aflevering 1 (live uitzending): Vrijheid van meningsuiting
Wie bepaalt de grens van vrijheid van meningsuiting? En is zelfcensuur de prijs die we betalen voor een vrije samenleving? De eerste uitzending van Het Filosofisch Kwintet van dit seizoen draait om deze vraag en komt rechtstreeks vanaf het Mag het Licht Aan Festival.

Gasten: Johan Braeckman, Theo de Wit en Rutger Claassen.

Je bent van harte welkom om deze uitzending (live te zien op NPO 1) bij te wonen. Graag om 11.45 uur aanwezig zijn.

Aflevering 2 (opname): Bildung
Aflevering twee gaat over Bildung. Hoe is het gesteld met onze creatieve en intellectuele vorming en ontwikkeling? Waarom is het van belang om Bildung door te geven aan volgende generaties? En wat is de rol van het boek voor die vorming? Met o.a. Maarten Doorman en Liesbeth Noordegraaf-Eelens.

Voor deze opname graag uiterlijk 14.00 uur aanwezig zijn.

Seizoen 2014 over technologie en moraal