Putri

Putri Emelli (27) was nieuwspresentator in Jakarta en kwam een jaar geleden naar Nederland om hier verder te studeren.

Waarom koos je voor een studie in Nederland?
Ik wilde heel graag ervaren hoe mensen aan de andere kant van de wereld leven. Nederland heeft iets wat mij al heel lang nieuwsgierig en enthousiast maakt. Ik wilde zien hoe diep alle institutionele, culturele en taalkundige erfenissen gaan die de Nederlanders aan Indonesië hebben geleend en vice versa. Ondanks al onze duidelijke verschillen, zijn er vast ook wel kwaliteiten die we delen. Ik wil mijn nieuwsgierigheid voeden en mijn aannames testen.

Wat studeer je?
Toen ik hier kwam studeren, heb ik mijn opleiding Journalistiek voortgezet. Vooral omdat ik geloof dat journalisten de nobele taak hebben om de democratie te beschermen. In Jakarta was ik twee jaar lang presentator van een nieuwsprogramma, maar uiteindelijk kwam ik er achter dat het allemaal onzinnig is. Mijn idealen waren veel te rooskleurig. 

Maar gelukkig werd de teleurstelling van de studie snel goedgemaakt. Ik ontmoette een groep jonge en dappere vluchtelingen uit Afghanistan die mijn leven hebben veranderd. Deze ontmoeting leidde me naar Den Haag, waar ik nu woon. Ze motiveerden mij om te onderzoeken hoe vluchtelingen beter kunnen integeren in de samenleving die ze opvangt. Wat hun kansen en uitdagingen zijn. Daardoor ben ik Internationale Ontwikkelingsstudies gaan studeren. 

Hoe verrijkt die studie je leven?
We zullen zien…