Nupur Kohli (28) woont in Badhoevedorp en is jeugdarts. Ze schreef een boek over stress en productiviteit en won hiermee meerdere onderscheidingen in Azië en Europa. In 2016 werd ze uitgeroepen tot ‘meest inspirerende vrouw van Nederland’ in de categorie smart brains.

Zo’n negen jaar geleden begon ik met mijn studie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ik koos voor deze studie omdat ik de gezondheidszorg wereldwijd altijd al efficiënter en toegankelijker heb willen maken. Na het behalen van mijn master heb ik management cursussen gevolgd aan Harvard University en verschillende universiteiten in Nederland. Toen ik uitgeleerd was, ben ik begonnen als gezondheidszorgadviseur en jeugdarts. Ik ben ook steeds meer aan de slag gegaan als internationaal spreker. Ik geef regelmatig lezingen en ik heb meerdere keren op het podium van TEDx gestaan om het te hebben over stress en productiviteit.

‘Ik wil stress in de samenleving verminderen.’

Nupur

Over die thema’s heb ik een boek geschreven. Ik streef ernaar stress in samenlevingen, bedrijven en het bedrijfsleven te verminderen, want ik geloof dat dat een positieve invloed kan hebben op besluitvorming, productiviteit en winstgevendheid. Het idee voor het boek ontstond tijdens mijn studie geneeskunde. Ik merkte dat mijn medestudenten moeite hadden om hun eigen stressklachten te herkennen. Ik dacht: hier moet verandering in komen als je vanuit je beroep anderen met soortgelijke klachten wilt kunnen helpen. Ik heb tijdens het schrijfproces veel over mezelf geleerd. Ik weet nu wat ik wil in mijn leven en wat ik kan doen om mijn eigen gezondheid te verbeteren.

Ik ben goed op weg naar een mooie carrière en een waardevol privéleven. Mijn werk heeft mij op persoonlijk niveau geleerd dat je met moed en een sterk geloof in jezelf, veel positieve veranderingen kan bewerkstelligen.