Nupur

Nupur Kohli (28) woont in Badhoevedorp en is jeugdarts. Ze schreef een boek over stress en productiviteit en won hiermee meerdere onderscheidingen in Azië en Europa. In 2016 werd ze uitgeroepen tot ‘meest inspirerende vrouw van Nederland’ in de categorie ‘smart brains’.

Wat heb je gestudeerd?
Ik heb medicijnen gestudeerd, voornamelijk omdat ik gezondheidszorg wereldwijd altijd efficiënter en toegankelijker heb willen maken. Ik geloof dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt en mijn kennis en mogelijkheden zo goed mogelijk heb gebruikt om hieraan een bijdrage te leveren.

Je bent arts, adviseur in de gezondheidszorg, ondernemer, internationale spreker en schrijft over stress en productiviteit. Hoe is dit na je studie allemaal op je pad gekomen?
Na mijn medicijnenstudie heb ik management cursussen gevolgd aan de universiteit Harvard en verschillende universiteiten in Nederland. Ik ben begonnen als gezondheidszorgadviseur en jeugdarts. Vervolgens ben ik steeds meer aan de slag gegaan als internationaal spreker in het openbaar. Zo heb ik meerdere keren op het podium van TEDx gestaan. 

Hoe verrijkt je werk je leven?
Met mijn actieve rol en betrokkenheid bij het World Economic Forum, Amsterdam Economic Board en verschillende andere instellingen, ben ik goed op weg naar een verrijkte carrière en een waardevol privéleven. Mijn reis tot nu toe heeft mij op persoonlijk niveau geleerd dat met moed en een sterk geloof in zichzelf, men veel positieve veranderingen kan bereiken.