Mridula

Mridula Shobinath (22) komt uit India. Twee jaar geleden emigreerde ze voor haar studie naar Amsterdam. Inmiddels is ze sociaal wetenschapper en onderzoeker. 

Waarom Nederland?
Allereerst staan de studies hier hoog aangeschreven. Maar toen ik drie jaar geleden door West en Zuid-Europa reisde ontdekte ik ook hoe erg ik genoot van het tempo waarin iedereen hier leeft. Ik wilde zo snel mogelijk terugkomen! En dat is gebeurd. 

Wat heb je gestudeerd?
Ik heb de master Sociale Wetenschappen afgerond. Ik heb altijd al sociaal wetenschapper willen worden, omdat ik wilde werken voor de samenlevingen waarvan ik deel uitmaak. De master was voor mij, zowel op cultureel als persoonlijk gebied, een heel waardevolle aanwinst. Ik ben enorm blij dat ik het voorrecht heb gehad om naar Nederland te kunnen gaan om een diploma te halen. 

Wat heeft je studie je in je persoonlijke en professionele leven gebracht?
Dankzij mijn studie heb ik een stap terug kunnen nemen en ben ik me meer gaan focussen op mijn gezondheid en ambities. Als iemand die altijd zijn opleiding en carrière voorop heeft gesteld, was het goed om eens te ervaren hoe hard werken zijn tol kan eisen. Nu ben ik voorzichtiger in hoe ver ik mezelf push en waarom. Dat wil niet zeggen dat mijn interesse in het doen van onderzoek is afgenomen. Integendeel, ik ben nu meer gemotiveerd om structuren in samenlevingen af te breken die voorkomen dat mensen positieve veranderingen en ontwikkelingen creëren.