Marloes

Marloes Coenen (37) woont in Amsterdam en is voormalig MMA-vechtster. Ze is meervoudig wereldkampioen.

Hoe ben je ooit begonnen met de vechtsport?
Dat begon allemaal toen ik als puber naar school moest fietsen door een donker bos. Ik moest mezelf leren verdedigen. Zelfverdediging leidde tot een carrière in de vechtsport.

Wat voor werk doe je nu?
Ik heb een eigen sportschool in Amsterdam, waar je alle facetten van Mixed Martial Arts leert. Daarnaast ben ik presentatrice en spreker.

Heb je gestudeerd?
Ik ben ooit begonnen met de studie Kunst- en Cultuurwetenschappen, maar na een paar maanden stopte ik daarmee omdat ik de eerste vrouwelijke MMA wereldkampioen was geworden in Tokio. Dat was in 2000. Na een paar jaar niet te hebben gestudeerd, begon ik aan de studie Communicatie aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam. Ik beschouwde dat behaalde diploma als een back up voor de sport. Omdat vechten mijn passie was, had ik geen interesse in het behalen van een master. Daarop terugkijkend ben ik blij met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb namelijk binnen en buiten de ring zo veel geleerd. De universiteit had me dat niet kunnen bijbrengen. Over die levenslessen heb ik vorig jaar een boek geschreven.