Jeroen Lalleman (36) woont in de Achterhoek. Hij was dertien jaar werkzaam als Officier bij de Landmacht en deed een missie in Afghanistan.

Bijdragen aan de wereld om me heen, en een impact kunnen maken: dat had ik voor ogen toen ik solliciteerde bij de Landmacht voor een functie als Officier.

Om te kunnen starten als pelotonscommandant volgde ik eerst een studie Militaire Bedrijfswetenschappen, een combinatie tussen wetenschappelijke studie en militaire training. Het echte leren startte pas na de opleiding, toen ik de verantwoordelijkheid kreeg over een eenheid, en adviesrollen kreeg. Bij de Landmacht word je onder moeilijke omstandigheden gebracht, zodat je het vermogen ontwikkelt om je snel aan een nieuwe situatie aan te passen.

'Ik werd Officier bij de Landmacht, omdat ik wilde bijdragen aan de wereld om me heen, en impact wilde maken.'

Jeroen

In 2009 heb ik een missie in Afghanistan gedraaid, op het regionale hoofdkwartier in Kandahar. Ik werkte hier in een internationaal team aan de ondersteuning van Nederlandse, Engelse, Canadese en Amerikaanse troepen in het gebied. Hier heb ik veel geleerd over het werken in een internationale omgeving en over hoe ik zelf reageer op stressvolle situaties.

Eind vorig jaar heb ik na dertien jaar afscheid genomen van de Landmacht. Nu werk ik als teamleider van een internationaal salesteam bij Nedap, een fabrikant van intelligente technologische oplossingen uit Groenlo. Voor de marktgroep Security Management doe ik echt totaal wat anders dan ik de jaren hiervoor heb gedaan. De organisatievorm bij Nedap is plat, in tegenstelling tot de hiërarchische structuur van de Landmacht. En waar mijn vakgebied voorheen fysieke toegangscontrole was, hou ik me nu bezig met sales. Het betekent een steile leercurve en groot aanpassingsvermogen. Maar dit is precies waar mijn opleiding aan de KMA en mijn functies als Officier bij de Landmacht mij op hebben voorbereid.