Hadas

Hadas Nidam (30) woont in Amsterdam en studeert toegepaste psychologie.

Waar liggen je roots?
Mijn moeder is Nederlands en mijn vader komt uit Israel. Beide culturen zijn deel van wie ik ben. Mijn vader is dan wel in Israël geboren, maar zijn ouders waren allebei joodse Marokkanen. Mijn moeder stamt af van Oost Europese joden. Ik ben daarom ook opgegroeid met die culturen. 

Ik hou van Israël, het is een heel bijzonder land. Waarom dat zo is kan ik in woorden niet gemakkelijk uitdrukken. Ik ervaar daar een vrijheid die ik nergens anders op de wereld op die manier kan voelen. Ook heb ik een sterke band heb Israëlische muziek. Daar hoort ook de dans bij. Ik dans al vanaf mijn derde jaar (klassiek ballet, mijn oma was ballerina) en heb vele jaren Israëlisch volksdansen gedanst. Tegenwoordig doe ik alleen nog buikdansen. Als ik dans voel ik me vrij en met muziek klopt de wereld en ken ik mijn plek daarin. Mijn oma zegt weleens dat ik al danste voordat ik kon lopen.

Je studeert toegepaste psychologie, wat staat er hierna op de planning?
Als ik mijn bachelor heb gehaald wil ik een master Criminologie doen, want wat is er nou interessanter dan de menselijke geest? Alles wat we creëeren is een product daarvan.

Hoe verrijkt je studie je leven?
Ik ben enorm als mens gegroeid. Door anderen beter te leren begrijpen, begrijp ik mezelf beter en omgekeerd geldt hetzelfde.