Hadas Nidam (30) woont in Amsterdam en studeert toegepaste psychologie.

Ik ben opgegroeid met allerlei verschillende culturen. Mijn moeder is Nederlands, maar heeft ouders die afstammen van Oost Europese joden. Mijn vader komt uit Israël, waar ik ook heb gewoond. Zijn ouders zijn joodse Marokkanen. Ik heb in mijn jeugd van al die verschillende culturen veel meegekregen. Ze zijn deel van wie ik ben.

Door mijn tijd in Israël ben ik van dat land gaan houden. Het is een erg bijzondere plek. Ik kan niet gemakkelijk in woorden uitdrukken waarom. Ik ervaar daar een vrijheid die ik nergens anders op de wereld op die manier kan voelen. Ook heb ik een sterke band met Israëlische muziek en de dans die daarbij komt kijken. Ik dans al vanaf mijn derde jaar (klassiek ballet, mijn oma was ballerina) en ik heb jaren aan Israëlisch volksdansen gedaan. Tegenwoordig hou ik het alleen bij buikdansen. Als ik dat doe, voel ik me vrij. Met muziek klopt de wereld en ken ik mijn plek daarin. Mijn oma zegt weleens dat ik al danste voordat ik kon lopen.

‘Er is niets interessanter dan de menselijke geest.'

Hadas

Maar dat is natuurlijk niet alles wat ik doe. Ik studeer ook nog, namelijk Toegepaste Psychologie. Ik ben dankzij die studie enorm als mens gegroeid. Doordat ik heb geleerd anderen beter te begrijpen, begrijp ik mezelf beter. Als ik mijn bachelor heb afgerond wil ik me blijven ontwikkelen en ben ik van plan de master Criminologie te doen, want als je het mij vraagt is er niets interessanter dan de menselijke geest. Alles wat we creëren is een product daarvan.