Dimitris Nikolidakes - Hol (33) woont in Vinkeveen en werkt in PR en marketing. Hij is half Grieks.

Mijn moeder is Nederlands en werd tijdens een vakantie in Griekenland verliefd op een Griek, mijn vader. Toen ze zwanger van mij was besloot ze op Kreta te bevallen, zodat mijn opa en oma (de ouders van mijn vader) bij de bevalling van hun eerste kleinkind konden zijn. Toen ik zes maanden oud was zijn we terug naar Nederland verhuisd.

Inmiddels ben ik getrouwd met mijn man. Hij is, samen met mijn familie en vrienden, het belangrijkste in mijn leven. Samen leven we alsof het onze laatste dag is en we genieten elke dag van alles wat er op ons pad komt of van wat het moment ons brengt. Echte pure geluksmomentjes kan ik beleven in de natuur, door rustig te observeren hoe alles leeft. Ook vind ik het mooi om te zien hoe kleine kinderen zonder vooroordelen en heel puur met elkaar kunnen spelen en communiceren. Dat zouden wij als volwassenen ook moeten doen.

‘Ik wil de wereld vredelievender maken.’

Dimitris

De continue stroom van energie en liefde is mijn drijfveer. Dat vind ik ook terug in mijn werk. Conflicten gaan me daarom ook echt aan het hart. Ik vind het zo belangrijk dat mensen meer wederzijds respect krijgen en met elkaar in gesprek durven te gaan, zodat ze nader tot elkaar komen en in vrede en harmonie kunnen samenleven. Ik denk dat daarmee veel nare dingen die er in de wereld gebeuren heel simpel kunnen worden opgelost. Ik vind het erg fijn om, zowel in mijn privéleven als op mijn werk, een steentje bij te dragen om zo van de wereld een vredelievender plek te maken, in welke vorm dan ook.