Met Lotfi El Hamidi, Gawie Keyser en Niña Weijers

Brainwash radio

Abonneer je hier op de podcast van Brainwash Radio

maandag 28 januari 2018, 20.30-21.30 uur, NPO Radio 1

Humans denktank van filosofen, wetenschappers, schrijvers, en comedians doet iedere maand in Brainwash Radio een poging de door de dagelijkse nieuws- en opinie-lawine overvolle hersens van de luisteraar een beetje schoner te spoelen.

Ze vertellen verhalen, doen veldonderzoek, proberen ideeën uit, en geven zo een nieuw perspectief op wat vanzelfsprekend leek. Dat alles improviserend en filosoferend met Lotfi El Hamidi, Gawie Keyser en Niña Weijers.

Lotfi El Hamidi

is journalist en historicus, gespecialiseerd in islam en het Midden-Oosten. Hij doceerde geschiedenis en maatschappijleer op een middelbare school. Na een fellowship bij De Groene Amsterdammer is hij nu redacteur bij NRC Handelsblad.

Gawie Keyser

is schrijver en filmjournalist voor onder meer De Groene Amsterdammer. Hij werkte voor het radioprogramma OBA Live en schrijft de column Gawie Weet Raad, over film en filosofie. Daarnaast geeft hij in filminstituten door heel Nederland masterclasses over film & leven.

Niña Weijers

studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Haar debuutroman De Consequenties (2014) werd onderscheiden met de Anton Wachterprijs, de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Ook schrijft ze voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij De Gids.

Na drie jaar is dit de laatste uitzending van Brainwash Radio. Vanaf 25 februari start een nieuwe radioprogramma van Human op NPO Radio 1: Humans publieke tribune met presentator Coen Verbraak.