Kiza Magendane is politicoloog en schrijver. Brainwash sprak de in Congo geboren denker over de situatie in Afrika, wat corona betekent voor arbeidsmigratie en hij tipt het boek Tien Argumenten Om Je Sociale-media-accounts Nu Meteen Te Verwijderen. Human verloot vijf exemplaren onder vrienden.

Over het pamflet van Silicon Valley-pionier Jaron Lanier zegt Magendane: "Ik denk dat dit een actueel boek is als het gaat om de manier waarop data gebruikt worden om ons te manipuleren. Als je wilt begrijpen hoe bedrijven als Facebook, Twitter en Google onze individualiteit bedreigen, dan is dit een goed begin. (...) De vraag is of we gebruik willen maken van zo'n platform, waarmee alleen de extremen uitgelicht worden, of dat we ervan weg zouden moeten rennen."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van Human verloten we vijf exemplaren van Tien Argumenten Om Je Sociale-media-accounts Nu Meteen Te Verwijderen. Deze winactie is verlopen.

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Tien Argumenten Om Je Sociale-media-accounts Nu Meteen Te Verwijderen

In Tien Argumenten Om Je Sociale-media-accounts Nu Meteen Te Verwijderen stelt Silicon Valley-pionier Jaron Lanier dat een leven zonder sociale media ons aardiger, verstandiger en gelukkiger maakt. Sociale media hebben de neiging het slechtste in ons naar boven te halen. In tien scherpzinnige argumenten fileert Lanier het kwaad van de sociale media en geeft hij een aanzet tot een rijkere, menselijkere manier van online netwerken.