Human sprak mediacriticus Madeleijn van den Nieuwenhuizen, bekend van haar populaire Instagram-account Zeikschrift. In het interview vertelt ze wat haar opvalt in de media tijdens de coronacrisis en tipt ze de essaybundel Spiegeldoolhof van New Yorker-journalist Jia Tolentino. Human verloot vijf exemplaren onder vrienden.

Tolentino heeft volgens Van den Nieuwenhuizen een scherpe analytische, reflectieve en vrij hilarische geest. “Haar boek Spiegeldoolhof is als een caleidoscoop van de tijdsgeest. Het zijn reflecties op wat de perverse uitwassen zijn van een neoliberale kapitalistische maatschappij. (...) Op het moment dat je in een maatschappij leeft die vrije keuze en maakbaarheid heeft gebombardeerd tot haar religie, wordt het voor burgers moeilijk te erkennen dat ze onderdeel zijn van een systeem dat voor hen denkt en voor hen keuzes maakt en patronen oplegt. Dat legt het boek vooral heel goed bloot."

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van Human verloten we vijf exemplaren van Spiegeldoolhof. Stuur via deze link een bericht en wie weet win jij het boek. Deze winactie is verlopen. 

Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden en privacyverklaring.

Nog geen vriend van Human? Meld je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Check het hier.

Spiegeldoolhof - Reflecties op zelfbedrog

Jia Tolentino’s blik is die van de millennial, gevormd door een online leven en een gebrek aan economische stabiliteit. Ze weet als geen ander de onderwerpen die er in dit internettijdperk het meest toe doen te doorgronden. Of het nu gaat over social media, de obsessie met fysieke perfectie, vrouwen in de literatuur, of het zelfbedrog en het gehossel die deze tijd op allerlei manieren kenmerken, Jia Tolentino doorziet wat we onszelf en elkaar voorspiegelen.