Internationale Vrouwendag: dat is toch niet meer nodig? Vrouwen hebben toch al gelijke rechten? Historicus en feminist Lotte Houwink ten Cate weet wel beter. HUMAN sprak haar: "Te veel mannen zijn feminist tot aan de voordeur". En ze tipt Moeder en Pen, het immer actuele dagboek van Mensje van Keulen. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van deze bundel.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Moeder en Pen van Mensje van Keulen. Reageer vóór 4 april 2024 om kans te maken. Deze winactie is helaas afgelopen. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen

Moeder en Pen

In het derde deel van haar dagboeken (1979-1983) is Van Keulen gearriveerd schrijver, moeder én gescheiden. Haar worstelingen, humor en levenslust blijven immer actueel. 

We volgen Van Keulen in de jaren 1979-1983, pal na haar scheiding en de geboorte van haar zoon. Ze is een meer dan gevierd schrijver en houdt zich staande als alleenstaande moeder, als schrijver en als vrouw. Liefde speelt een grote rol in deze jaren. Van Keulen schrijft over de jaren zeventig en tachtig, maar het levert vragen op waar vrouwen en schrijvers ook vandaag de dag mee worstelen. Moeder en Pen verduidelijkt de wispelturige nasleep van een falend huwelijk, de strijd om te kunnen blijven schrijven en de keus om als alleenstaande ouder verder te gaan.

"'Rauw, geestig en zeer intiem."

Dagblad Trouw over Moeder en Pen