Marcus Tracy (30) is een Amerikaans ex-voetballer en spelersmakelaar. Hij speelde voor het Deense Aalborg en werd één keer opgeroepen voor het nationale elftal.

Stad
New York

Levensmotto
The first and best victory is to conquer self. To be conquered by self is, of all thing, the most shameful and vile.
-Plato

Is succes een keuze?
Succes is voor velen een keuze. Voor een nog grotere groep mensen is succes geen keuze. De gelukkigen hebben een grote verantwoordelijk om zichzelf intellectueel, fysiek en spiritueel te overwinnen. Ze moeten slechte gewoontes breken, hun oordelen in twijfel trekken, en op alle gebieden zichzelf overwinnen zodat ze grootse levens kunnen leven als individuen, en vooral de wereld op een positieve manier kunnen veranderen. Als we dat doen, kunnen we zowel de mensheid als onszelf effectief van dienst zijn.

Zijn mensen gelijk?
Ik geloof dat alle mensen gelijk zijn en zo ook behandeld moeten worden. Mensen worden echter dagelijks in ongelijke en onrechtvaardige omstandigheden geboren. Door pure toeval.

Zou je helpen om oorlogsvluchtelingen illegaal naar Europa te laten vluchten?
Dat is een moeilijke vraag. Mijn hart wil 'ja' zeggen, maar er schuilt een gevaar in het toelaten van mensen als er geen goede controle is. Dan is er ook nog de zorg dat een onhoudbare toevloed van mensen het systeem kan hinderen. Dat creeërt een probleem voor de burgers, vluchtelingen zelf én toekomstige vluchtelingen. Hoewel ik denk dat grotere landen een morele plicht hebben om oorlogsvluchtelingen te accepteren, zou illegaal vluchten het systeem ondermijnen. Dat breng te veel risico met zich mee.

Stel: van de overheid mag je enkel een smartphone bezitten op één voorwaarde. De overheid heeft toegang tot al je data. Zou je die smartphone kopen?
Nee. Smartphones zijn handig en spelen een grote rol in zowel mijn professionele als privé-leven. Maar smartphones blijven luxevoorwerpen. Ik zou voor een leefstijlverandering kiezen en doorgaan zonder mijn telefoon. Als ik nog steeds toegang tot het internet, mijn computer, familie en vrienden heb, gaat het goed. Het gaat me om privacy en dataveiligheid. Ik vind het niet fijn om de overheid toegang te geven tot al mijn persoonlijke informatie.