Theatervoorstelling vertaald naar televisie

Vrijdag 2 april, 23.05 uur  - NPO 3

In een speciale televisieregistratie zien we vier bekende acteurs die elkaar ook in het echte leven goed kennen. Adelheid Roosen en Titus Muizelaar zijn al lang een stel, in het verleden had Muizelaar een relatie met Lineke Rijxman. Wat is er vijftien jaar geleden gebeurd toen zij hem vroeg met haar op kerstvakantie te gaan? En heeft ze dat wel gevraagd? Dit startpunt leidt tot oud zeer en onbeantwoorde vragen, met George Groot als onmisbare getuige.

Adelheid Roosen, Lineke Rijxman, Titus Muizelaar en George Groot onderzoeken op het podium de staat van de liefde. Er ontstaan razendsnelle en aangrijpende dialogen over liefde, seks en verlangen. De bal wordt steeds naar de ander gespeeld en ze sparen elkaar niet. De kijker herkent zich in de spelers en in hun emoties van blijheid, woede, verdriet en bevrijding.

Na de succesvolle première van Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors in 2019 zou de voorstelling in 2020 wederom op tournee gaan. Door corona werd dit afgelast. Vanuit de extra cultuurmiddelen die het Ministerie van OCW voor NPO-cultuurprogrammering beschikbaar heeft gesteld, is de theatervoorstelling nu vertaald naar televisie.

Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors is na uitzending terug te kijken via NPO Start en wordt een dag na de NPO 3-uitzending op zaterdagavond om 20:30 nogmaals vertoond via NPO 2 extra.

Cultuurprogrammering van HUMAN

Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors is een coproductie van Mugmetdegoudentand en Adelheid+Zina. De televisiebewerking van het theaterstuk wordt uitgezonden door HUMAN en is geproduceerd door CCCP.

Regie theater: Luk Perceval
Regie televisie: Mark de Cloe

NPO Cultuur

Met het initiatief  NPO Cultuur biedt de Nederlandse Publieke Omroep een alternatief podium aan de cultuursector en artiesten die geraakt worden door de coronamaatregelen. De NPO heeft zenders en andere platforms opengesteld voor extra cultuuraanbod. De programma’s van NPO Cultuur zijn in de eerste helft van 2021 te zien via lineaire tv-zenders en radiozenders van de NPO, maar ook 24 uur per dag via het voor iedereen beschikbare themakanaal NPO 2 extra en on demand via de platforms NPO Luister en NPO Start. Meer informatie is te vinden op NPOCultuur.nl, waar geïnteresseerden zich aan kunnen melden voor de nieuwsbrief over het complete en actuele NPO Cultuur-aanbod. 

Meer NPO Cultuur bij HUMAN