Op je Gezondheid

Ons Grootste Orgaan: de Huid

De winkelschappen staan vol met ‘skin care’ producten, maar hoeveel daarvan hebben we nu echt nodig? En welke invloed heeft onze huid op de rest van ons lichaam, en onze gezondheid?

14. Huid

maandag 15 april - NPO Luister

De huid is ons grootste orgaan. Internet staat vol met tips om een mooie huid te krijgen. Maar is er genoeg aandacht voor de gezondheid ervan? Huidkanker is namelijk de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Dermatoloog Gertruud Krekels houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met huidkankerzorg en heeft het Mosha Huidcentrum opgezet. Samen met Nadia scheidt ze de feiten van de fabels en geeft ze tips voor een mooie én gezonde huid.

Elsie struinde met redacteur Nina de social media kanalen af: wat wordt er online zoal gezegd over zonnebrand, peelings en skin care routines?

In deze aflevering

Gertruud Krekels

Gertruud Krekels is dermatoloog, gespecialiseerd in huidoncologie, chirurgie, en kinderdermatologie. Ze doet wetenschappelijk onderzoek, heeft het Mosha Huidcentrum opgezet en houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met huidkankerzorg.

Nina Ramkisoen

Nina Ramkisoen is redacteur en researcher bij omroep HUMAN. Samen met Maartje Willems doet ze de research voor de afleveringen van Op je Gezondheid. Voor de aflevering over onze huid onderzocht ze samen met Elsie welke tips voor een gezonde huid er online te vinden zijn.

Ook interessant