Op je Gezondheid

Alcohol

Gezelligheid en alcohol, voor veel mensen zijn die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar is alcohol eigenlijk wel zo gezellig voor je gezondheid?

12. Alcohol

maandag 1 april - NPO Luister

Wie stopt met roken krijgt complimenten, maar wie stopt met drinken is ongezellig. Alcohol is voor veel mensen verweven met hun sociale leven. Maar hoe ongezond is het eigenlijk? Nadia ging naar de Vrije Universiteit Amsterdam om hierover te praten met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij is ambassadeur van de NIX18 campagne en weet alles over de invloed van alcohol op onze hersenen.

Elsie is het café ingedoken met actrice Stephanie Louwrier. Zij was een stevige drinker, maar is daar nu helemaal mee gestopt. Ze vertelt over haar nuchtere leven.

Te gast in deze aflevering

Erik Scherder

Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie en verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Samen met cardioloog Leonard Hofstra schreef hij boeken over het belang van beweging en een gezond voedingspatroon voor je gezondheid. Daarnaast zet Erik Scherder zich voor Nix18 in om ouders te helpen hun kinderen te behoeden voor drankmisbruik.

Stephanie Louwrier

Stephanie Louwrier is actrice, zangeres en theatermaakster. In 2021 besloot ze voorgoed te stoppen met het drinken van alcohol. Over dit besluit maakte ze de voorstelling Show must go on, waarmee ze op de Parade speelde en in verschillende theaters.

Luister ook