Mediastorm heeft een rondgang gemaakt langs 27 eindverantwoordelijken van landelijke, journalistieke media. 23 van hen hebben de vragen beantwoord. In de uitzending van zaterdag 29 oktober bespreken hoofdredacteuren Cees van der Laan van Trouw, Gert-Jaap Hoekman van NU.nl en Bert Huisjes van WNL de uitkomsten.

Aanleiding is het opinieartikel van Mischa Cohen en Harm Ede Botje in NRC. Hierin roepen zij hoofdredacteuren op Forum voor Democratie de megafoon te ontnemen. Zij schreven hun artikel naar aanleiding van een actie van FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren. Hij filmde een parlementair verslaggever van SBS en zette dat online in een aflevering die wordt aangekondigd als een serie Rioolratten Ontmaskerd. 

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl vertelt in de uitzending over zijn worsteling met het wel of niet berichten over de reptielen-rel rond Thierry Baudet.

Kijk de hele uitzending zaterdag 29 oktober om 22:08 uur op NPO 2, en daarna via NPO Start.

Opinievorming onder de loep

Elke zaterdag rond 22:10 uur op NPO 2

Bij Mediastorm worden elke zaterdagavond de gebeurtenissen van de afgelopen week in de wereld van media, opiniemakers en beeldbepalers besproken. Presentatoren Roos Abelman en Tim de Wit buigen zich over kwesties als: hoe komt de publieke opinie tot stand? Hoe wordt die opinie gevoed door de mainstream media, sociale media, de politiek en het lobbycircuit? Wat zien en horen we? Maar misschien nog wel belangrijker: wat zien en horen we allemaal niet? 

Dit is ook interessant