tijdens Movies that Matter Festival

Eén van de hoogtepunten van het Movies that Matter Festival dit jaar is de wereldpremière van Burden of Peace op 21 maart.
In deze documentaire portretteert de jonge filmmaker Joey Boink Claudia Paz y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het Openbaar Ministerie in Guatemala. Donderdag 26 maart beleeft Burden of Peace haar Nederlandse televisie première op NPO Doc en Joey Boink is de hele week gastcurator van het themakanaal.

Bekijk de programmering van het Movies that Matter Festival

Televisiepremière: Burden of Peace

Toen Claudia Paz y Paz aangesteld werd als hoofdaanklager van het Openbaar Ministerie in Guatemala, wisten filmmaker Joey Boink en researcher Sander Wirken wat hen te doen stond: haar verhaal vertellen. Vier jaar lang volgden ze Paz y Paz, die het als eerste vrouw op deze positie en met een achtergrond in de mensenrechten niet gemakkelijk kreeg tussen de corrupte oud-generaals. Burden of Peace (Framewerk, 2015) is een uniek portret van een strijdlustige vrouw en een land dat worstelt met een gewelddadig verleden.

Uitzending uitsluitend op donderdag 26 maart om 22.00 uur op digitaal kanaal NPO DOC en 8 april, 23.00 uur op NPO 2

Aansluitend op Burden of Peace vertellen Joey Boink en Sander Wirken in Regisseur aan de Keukentafel over de totstandkoming van hun film.