Korte docu’s die speciaal gemaakt zijn voor het internet. Met dit idee kwam documentairemaker en producent Jos de Putter jaren geleden op de proppen voor 2Doc Kort. Nu, na het opbouwen van een succesvol archief, slaan we met deze films een nieuwe weg in.

Een nieuwe manier om te kijken

Het dagelijks nieuws haal je steeds vaker online. Jammer genoeg bepalen commercie, hypes en onduidelijke bronnen de toon hiervan. Daarom besloten wij om je het nieuws op een persoonlijke wijze te vertellen. Censuur in China, corona in New York of de vluchtelingenproblematiek: wat betekenen deze headlines voor de mensen die er dagelijks mee te maken krijgen?

Om meer mensen in contact te brengen met deze verhalen gaan wij iets nieuws proberen. Voor het aankomende half jaar zullen wij niet alleen onze 2Doc Korts en Human Shortdocs op onze website en in onze nieuwsbrief plaatsen, maar ook op het Youtube-kanaal van 2Doc!

Zo kunnen wij op een nieuwe manier belangrijke ontwikkelingen van over de hele wereld met een nieuwe doelgroep delen. Verhalen vertelt door filmmakers in tien of minuten of meer. Door makers die het nieuws op een persoonlijke manier raakt. Elke zondag om 19:00 uur te zien zijn op het 2Doc Youtube-kanaal.

Naast de volledige documentaires zullen wij ook onze Human Shortdocs elke woensdag om 17:00 uur gaan uploaden op Youtube. Deze Shortdocs zijn korte versies van documentaires uit het archief die verdieping geeft bij het nieuws. Tot eind 2019 waren deze te zien via WhatsApp, maar door gewijzigde voorwaarden van die dienst konden wij ze tot nu toe alleen met jullie delen via onze nieuwsbrief.

Door te abonneren op het Youtube-kanaal weet je zeker dat je geen enkele 2Doc Kort of Human Shortdoc mist en blijf je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen van over de hele wereld. Elke woensdag een Human Shortdoc om 17:00 uur en elke zondag een 2Doc Kort om 19:00 uur. Als een videobrief, van de maker aan de kijker.

Dit is ook interessant