Aukje van der Plas maakte samen met vijf queers speciaal voor Instagram een fotoserie: The Missing Colors Of The Rainbow, een ode aan Zwarte LGBTQ+-levens.

Je kan geen Pride vieren zonder aandacht te hebben voor Zwarte LGBTQ+-levens. Daarom werd op 25 juli 2020, tijdens de start van Pride Amsterdam, deze fotoserie gelanceerd door aukjeanna in samenwerking met fotograaf nkyshoot, make-up-artiest sophiasinot en stylist rozepaars. Vijf queer-modellen vertellen hoe zij strijden voor gelijkwaardigheid en hoe zij elkaar helpen zichzelf te kunnen zijn.

Arantxa

“Ik ben een zwarte lesbische vrouw met Surinaams-Nederlandse roots en ik heb een geweldige vriendin. Vergeet niet dat  Black Lives still Matter en dat  Black Trans Lives Matter. Laat je niet gek maken, het was geen trend, ga niet terug naar ‘normaal’.

Analyseer je omgeving en bedenk hoe jij het ​​verschil kan maken in de positie van zwarte mensen in de samenleving. We hebben jou nodig!"

Instagram: arantxaoosterwolde

Mitchell

“Ik kom oorspronkelijk uit Suriname, maar helaas is de LGBTQ+ gemeenschap daar niet zo groot vanwege het taboe dat daar vervelend genoeg nog steeds bestaat. Maar ik zal blijven vechten en mij niet laten leiden door wat anderen van mij vinden.

Wees lief voor elkaar en heb empathie om elkaar beter te kunnen begrijpen. Focus op jezelf, want ook jouw verhaal zal de komende generaties inspireren.”

Instagram: mlisse95

Busola

“Ik was niet zo bekend met de zwarte LGBTQ+ gemeenschap, totdat ik in Amsterdam ging wonen. Daar heb ik veel inspirerende mensen leren kennen.

Het is moeilijk om een zwarte vrouw te zijn met zogenaamd afwijkende seksuele interesses. De samenleving maakt het mij moeilijk van mezelf te houden, maar gelukkig helpen mede-LGBTQ+ers mij met openen en van mezelf te houden."

Instagram: busolagenden

Aryelle Freeman Hopelezz

“Als zwarte trans vrouw loop ik catwalkshows als trans fashionmodel en daarnaast ben ik entertainer.

Wees jezelf en niet alleen dat, wees trots op jezelf en accepteer wie je bent. Houd van jezelf en verlies nooit je strijdkracht. Je bent veel te belangrijk, jouw leven is belangrijk. Laat nooit iemand anders over jouw leven beslissen, blijf altijd vechten voor je rechten."

Instagram: aryellefreeman_hopelezz

GertrudeX

“Ik wist al vroeg dat ik mezelf als queer identificeer, helaas werd dat in mijn omgeving niet volledig geaccepteerd. Volwassen worden heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen veilige omgeving en familie creëerde om mezelf te kunnen omarmen. Ik heb geweldige LGBTQ+ mensen ontmoet.

Hou van jezelf en accepteer wie je bent, wees een voorbeeld voor volgende generaties.”

Instagram: gertrudex

Meer LGBTQ+