De eindexamens staan weer voor de deur. Voor veel middelbare scholieren een moment van zwoegen en zweten, want de druk om een diploma is hoog! Misschien wel té hoog?

Luister de podcast hier, via  iTunes, de  3FM App, op SoundCloud of in Stitcher.

Veel scholieren lijden onder prestatiedruk en faalangst. Hoe komt dat en is er überhaupt nog wel ruimte om te falen? Presentatrice Antoinette van der Weerdt zoekt het uit in de nieuwe podcast van 3FM Tussenuur, het jongerenplatform van Human.

Van links naar rechts: Rosa-Lin Meijer, Laura Nijdam, Antoinette van der Weerdt en Tessa Strijp

Wie zijn er te gast?

Tessa Strijp is psycholoog bij Praktijk Rood, het expertisecentrum voor Kind en Jeugd. Hier geeft ze faalangsttrainingen, waarbij ze gebruik maakt van cognitieve gedragstherapie. Wat dat precies inhoudt, legt ze bij ons in de studio.

Tussen het leren door, heeft Laura Nijdam tijd gevonden om bij Antoinette aan te schuiven. De VWO-6 eindexamenleerling van het Meander College in Zwolle vertelt hoe zij zich heeft voorbereid op haar eindexamens.

Ook Rosa-Lin Meijer zit bij Antoinette aan tafel. Vorig jaar studeerde ze af aan de Universiteit van Amsterdam in de richtingen sociale psychologie en ontwikkelingspsychologie. Voor de Hanze Hogeschool maakte zij de documentaire DRUK: Stress en burn-outs onder studenten.

Luister de podcast hier, via  iTunes, de  3FM App, op SoundCloud of in Stitcher.

Meer 3FM Tussenuur