42 uur luisteren met Stine Jensen, Damiaan Denys, Adelheid Roosen, Carolien Borgers en vele anderen.

Omroep Human gaat 42 (om exact te zijn 42,195) uur luisteren, want er wordt al zoveel gezegd. In een nooit eerder gehoorde non-stop livestream gaan bekende en minder bekende Nederlanders naar allerlei plekken om te horen wat daar volgens hen gehoord moet worden. Zo afficheert Human zich als de zender die luistert. 

Onder anderen filosoof Stine Jensen, psychiater Damiaan Denys, theatermaker Adelheid Roosen, cabaretier Carolien Borgers, presentator Floris Kortie, journalist Bahram Sadeghi, directeur van Women Inc. Jannet Vaessen, oprichter van Studio Zeitgeist Farid Tabarki en oprichter van The School of Life Laurens Knoop leggen hun oor te luisteren. 

Tijdens de Human Luistermarathon wordt bijvoorbeeld geluisterd naar passanten op de pont, op het station. Maar ook naar de rechter in z’n werkkamer die zich zorgen maakt, de repetitie van de carnavalsvereniging in Geleen, of naar de medewerker van de schuldsanering met een cliënt. Soms is wat gehoord wordt van een evidente journalistieke of maatschappelijke betekenis. Dan weer heeft het de schoonheid van het toeval en nog weer een andere keer de spanning van de stilte, die eigenlijk helemaal geen stilte blijkt te zijn. 

Willemien van Aalst, directeur van Human: "Vandaag de dag wordt veel gezegd. Meningen worden snel geventileerd. De hardst roepende is het meest hoorbaar. Maar soms is luisteren beter. Want als je luistert hoor je meer. Misschien zelfs als er niets wordt gezegd. Met luisteren ben je beter in staat een weloverwogen mening te vormen.” 

De Human Luistermarathon is van maandag 11 tot en met woensdag 13 februari te volgen op human.nl/luistermarathon. Op deze webpagina zijn vanaf 11 februari ook het programma en videosamenvattingen te vinden.

Voordat je verder leest

Human wil mens en wereld vooruithelpen met een gezonde dosis blikverruiming. Hersenvoer voor doendenkers, mensen die eerst vragen stellen vóór ze zich een mening vormen. En vervolgens ook echt iets doen voor de wereld.

Doe je mee? De wereld heeft mensen nodig.

Word vriend. Voor slechts 1 euro per maand krijg je meer stof tot nadenken.

Samen leven in een mooiere wereld. Dat is ons doel. Samen met jou én 149.999 anderen. Want met 150 duizend vrienden blijft Human als publieke omroep bestaan.

Ambassadeurs

Floris Kortie

Stine Jensen

Damiaan Denys

Bahram Sadeghi

Carolien Borgers

Farid Tabarki

Laurens Knoop

Janet Vaessen

Meer namen volgen