Met ingang van 1 januari 2018 is Willemien van Aalst door de Raad van Toezicht van Human als opvolger van Bert Janssens benoemd tot bestuurder/hoofdredacteur van Human.

De Raad van Toezicht is blij met haar benoeming. Human heeft voor de komende jaren in Willemien een bestuurder/hoofdredacteur gevonden die veel affiniteit heeft met het humanisme en de inhoudelijke programmering van Human. Als cultureel ondernemer heeft zij haar sporen verdiend, de afgelopen 8 jaar als directeur van het Nederlands Film Festival. Zij heeft zich bewezen als ervaren bestuurder van netwerkorganisaties, zoals ook Human is.

Bert Janssens heeft ervoor gekozen om zijn functie als bestuurder neer te leggen en zich de komende jaren op de programmatische ontwikkeling van Human te richten. Tevens zal hij betrokken blijven bij het verstevigen van de omroep als leden- en netwerkorganisatie. De Raad van Toezicht stelt het zeer op prijs dat Bert aan Human verbonden blijft.

Vol vertrouwen gaat Human, versterkt door het aantreden van Willemien, de toekomst tegemoet. Met programma's die te denken geven, het hart raken en vooral: perspectief bieden.