Dennis wordt op sociale media al ‘de filosoof van Amsterdam-Noord’ genoemd. Ook de quotes van Carmelita zouden zomaar op een tegeltje passen. En in een aantal reacties op Twitter op de documentaireserie komen gevleugelde uitspraken voorbij. We selecteerden er tien...

1. Armoede discrimineert niet. Goedheid gelukkig ook niet.

Ait Bouayach twitterde dat je in Schuldig alle kleuren en levensovertuigingen voorbij ziet komen. Hij concludeert dat armoede niet discrimineert en goedheid gelukkig ook niet.

2. Je komt er zo in. Maar kom er maar eens uit!

Deze quote komt van de voiceover in de laatste aflevering van Schuldig. 

3. Je kan beter het geld in het kanaal gooien, dan zie je nog een paar mooie kringetjes

Dennis doet deze uitspraak in #Pauw, refererend aan de hoeveelheid geld die verdiend wordt aan mensen die in de schulden zitten. Eén inlosplek met een vast krediet had zijn redding kunnen zijn, zegt hij.

4. Veel zegen op je wegen

Carmelita geniet eindelijk van een cruise, niet naar de Caribean maar van Amsterdam naar Hoorn. Ze bedankt de gastvrouw aan boord voor haar drankje en wenst haar alle goeds.

5. Waarom wordt daarom, zus wordt zo

Dennis is goed vertegenwoordigd in deze lijst. In de laatste aflevering van Schuldig mijmert hij over het stukgaan van zijn relatie. Wat was daarvan de oorzaak? Tja..

6. Dat is wat mensen ook vaak in de problemen brengt: het ‘keeping up appearances’- gedoe

Ed de deurwaarder ziet na jarenlange ervaring een belangrijke oorzaak van de schuldenproblematiek. Als jouw buurman in een mooie auto rijdt, dan wil je toch zelf niet meer rondrijden in een shabby bak?

7. Born to be wild and poor

De quote komt van Laurens op Twitter, nav Ron en Ramona, die geen cent te makken hebben maar wel samen op de brommer door de stad racen.

8. Voor elk probleem is er maar één ding: een oplossing

Deze uitspraak van Ron zelf is al meerdere keren herhaald. Ondanks de problemen die hij met zijn vrouw Ramona tegenkomt, geeft de nuchtere Ron de hoop niet op.

9. Kerstverlichting uit elkaar halen. Altijd een gevecht!

De laatste van Dennis, die zijn dierenwinkel Ambulia versiert voor de feestdagen. Als je zelf kerst viert en de boom optuigt, is dit vast herkenbaar.

10. Schuldig is van begin tot eind een rollercoastertje

Dennis Kneteman twittert tijdens de serie alvast een mooie conclusie die je na zes afleveringen Schuldig kunt trekken.