Van december 2016 t/m februari 2017 ging Schuldig on tour: in verschillende steden door het land doken we aan de hand van de serie dieper in op ons complexe schuldensysteem

Maar liefst één op de vijf huishoudens in Nederland heeft problematische schulden: waar komen al die schulden vandaan? En hoe komen we er weer vanaf? Vanaf 20 december ging Schuldig on tour: in verschillende steden door het land doken we aan de hand van de serie dieper in op ons complexe schuldensysteem. Hoofdpersonen uit de serie, prominenten uit de wereld van schulden, de politiek, opinie- en beleidsmakers, én het publiek gingen met elkaar in debat over boete, schaamte, schuld en schaarste. Waar liggen de problemen en de oplossingen? Hoe willen we als samenleving omgaan met schuld? Waar ligt de grens tussen zelfredzaamheid en solidariteit? En: wie betaalt de rekening?


Schuldig on Tour sloot aan op het programma ‘Van schulden naar kansen’ van Delta Lloyd Foundation, waarvan het de ambitie is om de komende jaren in vijf steden waar de foundation actief is 11.625 huishoudens die in armoede leven uit de schulden te helpen. Movisie, het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor sociale vraagstukken, deed als partner van Schuldig on Tour verslag en ontwikkelde samen met ons een publicatie.

Schuldig on Tour  werd mede mogelijk gemaakt door:

Movisie deed verslag van de tour, die opeenvolgend Amsterdam, Rotterdam, Helmond, Zwolle en Arnhem aandeed, die hieronder zijn terug te lezen: