Debattour door het land

Schuldig gaat on tour: in verschillende steden door het land duiken we aan de hand van de serie dieper in op ons complexe schuldensysteem.

Maar liefst één op de vijf huishoudens in Nederland heeft problematische schulden: gemiddeld hebben mensen die aankloppen bij de hulpverlening een schuld van € 35.000,--, maar de kosten voor de samenleving zijn vele malen hoger. Waar komen al die schulden vandaan? En hoe komen we er weer vanaf?

Vanaf 20 december gaat Schuldig on tour: in verschillende steden door het land duiken we aan de hand van de serie dieper in op ons complexe schuldensysteem. Hoofdpersonen uit de serie, prominenten uit de wereld van schulden, de politiek, opinie- en beleidsmakers, én het publiek gaan met elkaar in debat over boete, schaamte, schuld en schaarste. Waar liggen de problemen en de oplossingen? Hoe willen we als samenleving omgaan met schuld? Waar ligt de grens tussen zelfredzaamheid en solidariteit? En: wie betaalt de rekening?

Blijf op de hoogte over Schuldig on Tour via www.schuldig.nl en Facebook.


Schuldig on Tour:

20 december 2016 Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
11 januari 2017 Arminius, Rotterdam in samenwerking met Arminius Rotterdam & Stichting LOKAAL Rotterdam
18 januari 2017 Cacaofabriek, Helmond in samenwerking met Cacaofabriek
24 januari 2017 Schouwburg Odeon, Zwolle in samenwerking met Club Cele & Gemeente Zwolle
1 februari 2017 Rozet, Arnhem

Toegang is gratis. Reserveren kan via de websites van desbetreffende locatie.‚Äč

Schuldig on Tour  sluit aan op het programma ‘Van schulden naar kansen’ van Delta Lloyd Foundation, waarvan het de ambitie is om de komende jaren in vijf steden waar de foundation actief is 11.625 huishoudens die in armoede leven uit de schulden te helpen. Movisie, het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor sociale vraagstukken, doet als partner van Schuldig on Tour verslag en ontwikkeld een publicatie.

Verslag Schuldig on Tour
Amsterdam

Rotterdam
Helmond
Zwolle

Arnhem

Schuldig on Tour  wordt mede mogelijk gemaakt door: