Wat begint als een vurige liefde wordt een claustrofobische nachtmerrie wanneer blijkt dat een man zijn vrouw mishandelt.

Een film van Boris Paval Conen

De charmante fotograaf Pieter verovert het hart van Tess door het tentoonstellen van een foto die hij in een onbewaakt ogenblik van haar maakte. Maar al snel blijkt de hartstochtelijke liefde die daaruit voortkomt een zwarte schaduwzijde te hebben. Als Pieter de leugen waarin zij leven publiekelijk onthult in een nieuwe foto, verbreekt hij daarmee de schijn van hun gelukkige gezinnetje en is er geen weg meer terug. Hoeveel is Tess bereid te betalen voor haar gedroomde liefde?
Rolverdeling:
Tess -  Sanneke Bos 
Pieter  - Ali Ben Horsting
Caja - Amélie van Abbe
Fijs - Max Verburg
Milo - Kasper van Groesen
Magda - Malou Gorter

Regisseur Boris Paval Conen (1968)

Samen met de wereldberoemde choreograaf Jiří Kylián laat Boris Paval Conen in de dansfilm Between Entrance and Exit de schoonheid zien van een relatie in verval. Pijnlijk en tegelijkertijd troostend. In de telefilm Exit, waarmee Conen in 2013 een Gouden Kalf won voor beste televisiefilm, verbeeldt hij een onbuigzame bureaucratie en het claustrofobische gevoel van teveel mensen in een te kleine cel. Beide thema’s keren terug in zijn nieuwste film De Liefde van mijn Leven.

Essay van Hans Boutellier

Prof. Dr. Hans Boutellier is bijzonder hoogleraar Veiligheid en Burgerschap aan de VU en wetenschappelijk directeur van het Jonker Verwey instituut en schreef een essay over De Liefde van mijn Leven.
Sinds zijn proefschrift Solidariteit en slachtofferschap houdt hij zich bezig met moreel gevoelige thema’s: (jeugd)criminaliteit en heropvoeding, slachtoffers en daders, religie en heftig leven. Hij schreef onder meer De veiligheidsutopie - ‘een briljante diagnose van de samenleving’ (De Volkskrant) en De improvisatiemaatschappij.