Inspiratiesessie Noord-Brabant

Kunnen ondernemers, net zoals Martin Kniest uit de documentaireserie De Wasstraat, duurzame arbeidsrelaties creëren met werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Wat komt hierbij kijken en wat kunnen we leren van werkgevers én werknemers?

07 sep.
Datum
7 september 2021
Tijd
20:00 - 21:30
Locatie
online

Tijdens De Wasstraat Inspiratiesessie Noord-Brabant op dinsdag 7 september om 20.00 uur, gaan werkgevers, werknemers en betrokken instanties online in gesprek om te komen tot praktische tips en oplossingen voor de regio. De sessie is voor iedereen, na aanmelding, online gratis te volgen.

Inspireren
Onder leiding van Jeroen Klinkers, programmamaker Kale Jakhals Producties, en Martin Kniest, eigenaar van Matz Carwash, gaan we het gesprek aan over de factoren die bijdragen aan duurzame arbeidsrelaties, en de uitdagingen die werkgevers en werknemers tegenkomen. Ondernemers Gijs Verhagen van sociale bierbrouwerij Rabauw en Addy Borst van Carapax IT praten, samen met een van hun werknemers, mee over hun succesvolle mix tussen sociaal ondernemen en een gezonde bedrijfsvoering. Met Sjoerd van het Erve, directeur werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL 's-Hertogenbosch, Hannie van Loon, regiomanager UWV Flevoland, en wethouder Esmah Lahlah, gemeente Tilburg, belichten we wat goed gaat en wat nog beter kan. Met als uiteindelijk doel de wegen vrij te maken voor werkgevers uit Noord-Brabant om zich aan te sluiten bij de droom om iedereen een plek te geven op de arbeidsmarkt.

Activeren
Naast inspireren is het belangrijkste doel van de bijeenkomsten om werkgevers uit de regio te activeren om zelf aan de slag te gaan en obstakels te overkomen. Door middel van stellingen peilen we bij het publiek hoe het er nu in Noord-Brabant voor staat. Daarnaast is een panel van werkgevers en andere betrokkenen online aanwezig om het gesprek van hun expertise te voorzien.

De Wasstraat Inspiratiesessies
In navolging op de populaire HUMAN-serie De Wasstraat willen HUMAN en Kale Jakhals Producties bereidwillige betrokkenen stimuleren om te komen tot duurzame arbeidsrelaties tussen werkgevers en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Begin september organiseren we daarvoor drie De Wasstraat Inspiratiesessies over Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant. Geïnspireerd door succesverhalen uit de regio, zoeken we met de betrokkenen naar duurzame oplossingen.

De Wasstraat Inspiratiesessies worden georganiseerd door HUMAN en Kale Jakhals Producties. Ze worden mede mogelijk gemaakt door inhoudelijke en/of financiële steun van Stichting DOEN, de Rabo Foundation, de provincie Overijssel en werkgeversorganisatie De Normaalste Zaak.

Eventuele wijzigingen in het programma vindt u op deze webpagina