Kunnen ondernemers, net als Martin Kniest uit De Wasstraat, duurzame arbeidsrelaties creëren met werknemers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt? Wat komt hierbij kijken en wat kunnen we leren van werkgevers én werknemers?

Begin september trok HUMAN het land in om online in gesprek te gaan met werkgevers, werknemers en overheden. In drie regionale bijeenkomsten (Overijssel, Utrecht en Noord-Brabant) onderzochten we de kansen en uitdagingen uit de betreffende provincie. Doel was om concrete afspraken te maken die resulteren in duurzame arbeidsrelaties tussen werkgevers en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geïnspireerd door succesverhalen uit de regio, zochten we met de betrokkenen naar duurzame oplossingen.

Martin Kniest is aanwezig bij De Wasstraat Inspiratiesessies

De Inspiratiesessies vonden online plaats. De avonden werden gemodereerd door Jeroen Klinkers van Kale Jakhals Producties, producent van de documentaireserie. Jeroen werd bijgestaan door Martin Kniest, ondernemer en hoofdpersoon uit De Wasstraat. Daarnaast schoven iedere bijeenkomst regionale spelers aan, zoals de wethouder, het werkbedrijf, werkgevers en werknemers.
Veelgestelde vragen over de Inspiratiesessies

Klik op onderstaande links voor meer informatie over de Inspiratiesessies

Over De Wasstraat

De HUMAN-serie De Wasstraat, geproduceerd door Kale Jakhals Producties, is een vijfdelige documentaireserie waarin vijf werknemers en de directeur van een hypermoderne wasstraat in Deventer centraal staan. Het is de plek waar zij zich veilig, gehoord en gezien voelen, maar ook moeten presteren. De serie laat op een positieve manier de veerkracht zien van mensen die hobbel na hobbel trotseren om hun plek te vinden. Naast de persoonlijke portretten, toont De Wasstraat het leven op de werkvloer, conflicten, dilemma's, humor en verbroedering.