Haar brein en haar dna worden gehackt en ze heeft ook nog eens voor het eerst virtuele seks.

Haar brein en haar dna worden gehackt en ze heeft ook nog eens voor het eerst virtuele seks. De 25-jarige Vlaamse actrice en presentatrice Joy Anna Thielemans laat zich door cabaretier Jan Jaap van der Wal de nabije toekomst in slingeren. Via allerlei proeven komt Joy steeds een stukje verder in haar spannende zoektocht naar de invloed van de technologie op haar toekomst en die van haar - toekomstige - generatiegenoten.

Door de technologische ontwikkelingen krijgt het streven naar liefde, geluk, gezondheid en veiligheid voor Joy een onbekende dimensie. Slaagt ze erin de technologie voor zich te laten werken? Of wordt de technologie haar de baas? Zijn er alternatieven?

"Ik ben God en jullie zijn de mensheid. Jullie zijn wonderlijke wezens. En ik heb een nóg wonderlijker exemplaar uitgekozen om jullie te redden. Het is Joy."

In Control Alt Delete gooit Jan Jaap, die als een moderne god toekijkt, de 25-jarige Joy Anna niet alleen voor de leeuwen - al dan niet in de vorm van robots - hij geeft haar bij haar zoektocht ook een cadeau mee. Daarmee deelt ze op ontroerende en openhartige wijze haar vragen en twijfels. Dit cadeau - een hologram dat M heet - begeleidt haar zelfs op haar reis naar een land waar robots de dienst uitmaken. Het voorland van 25-jarigen van nu? 

Control Alt Delete is een vierdelige reeks over de technologische ontwikkelingen waarmee de jongere generaties van nu in de nabije toekomst geconfronteerd zullen worden. Het gaat allang niet meer om de vraag of we het kunnen maken, maar hoe we ermee omgaan.

Vier afleveringen vanaf donderdag 5 oktober, 21.35 uur op NPO 3

Alle afleveringen en extra's