Azc’s zorgen steevast voor tumult: angst voor het vreemde ontneemt vaak het zicht op de mensen die er wonen en werken. De documentaireserie Bij ons op het AZC kijkt voorbij de slagbomen en ontdekt dat de mensen die er samenleven zelden voldoen aan de stereotypen die we van hen kennen.

Een jaar lang gingen de deuren voor ons open en volgden we bewoners tussen hoop en vrees, in hun verlangen naar acceptatie en een vrij en veilig bestaan. Medewerkers delen hun toewijding en inspanningen om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. Een ongewoon, intiem portret van heel 'gewone' mensen, die samen leven onder een glazen stolp.

Bij ons het op AZC is een vierdelige documentaireserie van de makers van De Wasstraat en Leven in Limbo.  De serie legt de menselijke verhalen vast - de vreugde en het verdriet, de wanhoop ook, die schuilgaan achter de façade van het azc in Zutphen.

Van het dagelijkse streven om ergens bij te horen tot de emotionele banden die tussen bewoners en medewerkers ontstaan, elk aspect van het leven binnen het centrum wordt belicht. Bij ons het op AZC nodigt kijkers uit om na te denken over de complexiteit van migratie, identiteit en samenleving, terwijl het een dieper begrip en medeleven creëert voor wie hier wonen en werken.

Bij ons op het AZC is een coproductie van Kale Jakhals Producties en HUMAN.