Documentaire

2Doc Kort: Lokaas voor Russen →
Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak vroeg de Litouwse influencer Agne Kulitaite zich af of ze, naast het inzamelen van geld, niet meer kon doen om het conflict te stoppen. De dating-app Tinder bleek voor haar het oorlogswapen bij uitstek.

Zondag 26 mrt. 2023 17:41 HUMAN

Mediastorm

Tim de Wit kijkt met Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, makers van de feministische podcast Damn, Honey, terug op de mediaweek. * Met de journalisten Ingrid Weel van Trouw, Jaap Tielbeke van De Groene Amsterdammer en Gert-Jaap Hoekman van NU.nl over dilemma's van klimaatjournalistiek. * Neerlandicus Robbert Wigt geeft college over de taal van Mark Rutte. * Het slotwoord is aan columnist Jan Beuving.

Maandag 27 mrt. 2023 00:00 HUMAN

Wat blijft

Zaterdag 1 apr. 2023 14:00 VPRO

Argos

Zaterdag 1 apr. 2023 15:00 HUMAN

De Publieke Tribune

Zondag 2 apr. 2023 17:42 HUMAN

Mediastorm

Programma dat beeldvorming kritisch onder de loep neemt. Presentatoren Lara Billie Rense en Tim de Wit analyseren afwisselend de gebeurtenissen in de media met journalisten, opiniemakers en wetenschappers. Hoe ontstaan beelden in de media en wat doen die met ons denken?

Zondag 2 apr. 2023 21:08 HUMAN

Waaghalzen
Metropolis

Een duik in de wereld van de ware waaghals in India, Ethiopië en Kenia. De 18-jarige Nitya (India) verliet haar familie om op te treden in een rondreizend circus. Ze rijdt motor in de Wheel of Death, een soort zwaartekracht tartende kermisattractie. De Ethiopische Yusuf staat in zijn woonplaats bekend als de Hyena Man. Met het grootste gemak, en tot afschuw van de omstanders, speelt hij met de afschrikwekkende beesten en voert ze met zijn mond. En in Kenia zijn de ogen gericht op Andrew. Voor geld springt hij in een gevaarlijke kloof, met gevaar voor eigen leven.