Dit is HUMAN

Bijzondere programma's die diepgewortelde thema's verkennen, dit is het najaar van HUMAN. We zien de cyclus van het leven in Zo dood als een Pier, krijgen een unieke blik op het dagelijks leven achter de poorten van een AZC en Loes Luca ontdekt de verborgen wereld van Rotterdammers die met laaggeletterdheid leven.

Zaterdag 23 sep. 2023 14:00 VPRO

Argos

Zaterdag 23 sep. 2023 15:00 HUMAN

Jonge Voorgangers
De Publieke Tribune

Ons land telt sinds een paar jaar meer ongelovigen dan gelovigen. Hoe is het om in zo’n land toch al op jonge leeftijd je leven te geven aan de verkondiging van het woord van God? Coen Verbraak spreekt erover met drie jonge voorgangers binnen het katholicisme, protestantisme en de islam.

Zondag 24 sep. 2023 17:42 HUMAN

Mediastorm

Kernenergie is weer in, nadat het jaren zeer omstreden was. Hoe is dat beeld gekanteld? * We krijgen college over 'de man' die met zichzelf worstelt. * Over The Biohack Project van KRO-NCRV zijn nu ook Kamervragen gesteld.

Zondag 24 sep. 2023 19:20 HUMAN

Eef
ZappDoc: Wat zou jij doen?

Het tienkoppige kinderpanel reageert op het verhaal van de elfjarige Eef. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont alleen bij haar moeder. Een jaar geleden heeft Eef voor zichzelf gekozen, wat inhoudt dat ze besloten heeft dat ze geen contact meer met haar vader wil. Maar nu mist ze een vader in haar leven dus wat nu? Hoe kijkt het panel hier tegenaan? Doet ze er wijs aan haar vader uit haar leven te bannen? Of juist niet?

Zondag 24 sep. 2023 21:06 HUMAN

Superoudjes
Metropolis

Je bent nooit te oud om te leren, verschillende ouderen over de hele wereld trekken zich niets aan van hun leeftijd. Ze doen een zelfverdedigingscursus, gaan paaldansen of worden naaktmodel.

Zondag 24 sep. 2023 22:10 HUMAN

Onzin

De vaste teamcaptains Klaas van der Eerden en Soundos El Ahmadi krijgen steun van de gasten Evi Hanssen en Alex Ploeg. Prikken ze door de onwaarheden in de media heen of laten ze zich makkelijk bedotten? Wat is waar en wat is onzin?