Documentaire

2Doc Kort: Niet mijn Moskou →
Vlak voor de invasie in Oekraïne reisde de Nederlands-Russische documentairemaker Masha Novikova naar Rusland. In haar videobrief doet ze verbijsterd verslag van hoe Moskou in de maand dat zij er verbleef zo ingrijpend veranderde.

Woensdag 6 jul 2022 22:08 Human

Ere wie ere toekomt
Op Weg naar de Top

De dertienjarige Aya probeert opnieuw bij de selectie van Ajax te komen. Hoe kijkt Priscilla Janssens, net als Vera Pauw een van de godmothers van het Nederlands vrouwenvoetbal, terug op de beginjaren van de Eredivisie? Waar ziet zij kansen voor verbetering? Oud-bondscoach Sarina Wiegman blikt terug op haar beginjaren als voetbalcoach bij ADO Den Haag. Hoewel er de afgelopen jaren al veel veranderde, heeft het vrouwenvoetbal nog steeds niet dezelfde status als het mannenvoetbal. Zo moeten veel speelsters werken naast hun profcarrière en blijft de betaling achter bij die van de mannen. Hoe kijken de speelsters hier zelf naar?

Donderdag 7 jul 2022 23:18 Human

De bal blijft rond
Op Weg naar de Top

Wat is de keerzijde van succes, hoe gaan de profvoetbalsters om met druk vanuit de media en welke rol spelen mannen als Johan Derksen in de beeldvorming? Waarom is er bij mannenvoetbal geen openheid over homoseksualiteit en binnen de vrouwenvoetbalwereld wel? Op welke manier spelen seksisme en kansenongelijkheid een rol op de weg naar de top? Daphne Koster spreekt zich uit over de kwestie rond Marc Overmars. Ook een terugblik op de overwinning van de Oranje Leeuwinnen in 2017. Wat verwachten Leonne Stentler en Barbara Barend van het EK 2022 en wat is hun prognose voor de verdere ontwikkeling van de sport?

Zondag 10 jul 2022 18:00 Human

De Publieke Tribune

Zondag 10 jul 2022 19:20 Human

Arinda
Zappdoc: Wat zou jij doen?

Arinda (11) heeft autisme en vindt het daardoor moeilijk om met anderen om te gaan. Op zichzelf zijn vindt ze heel prettig, maar ook saai. Moet ze alleen blijven of toch proberen met anderen om te gaan? Wie kan haar beter raad geven dan haar leeftijdsgenoten?

Zondag 10 jul 2022 21:10 Human

Shanghai in Lockdown
2Doc Kort

Videodagboek van de jonge Chinese Ke tijdens de 28 dagen lockdown in Shanghai voorjaar 2022. Een goede relatie met de sleutelbewaarder van de hekken rond haar buurt bleek van essentiële waarde. Ke was voor wetenschappelijk onderzoek in Shanghai toen de rigoureuze lockdown werd afgekondigd. Ze probeerde op alle mogelijke manieren terug naar huis te komen, zonder succes. Samen met haar buurtgenoten probeerde ze er het beste van te maken en de grenzen op te zoeken van wat mogelijk was.