Eva is lesbisch en merkt dat haar vriendinnen daar helemaal geen probleem van maken. Maar dat lijkt voor homoseksuelen van het mannelijke geslacht anders te zijn volgens Eva. Zeker in een machowereld. Worden zij net zo makkelijk geaccepteerd? In de nieuwste KNOW SHIT-video van 3FM Tussenuur, het jongerenplatform van Human, gaan Know Shit-presentator Rens Polman en Eva op onderzoek uit.

Docu's over mannelijkheid

Eva is niet de enige die wilt weten hoe de wereld van mannen in elkaar steekt. Maandag werd namelijk de 2Doc Man Made uitgezonden van maker Sunny Bergman. Hierin onderzoekt Bergman hoe wat de maatschappelijke ideeën over mannelijkheid zijn.

Ook Tofik Dibi en Willem Timmers duiken in het onderwerp. In hun 2Doc Kort Acting Straight onderzoeken ze mannelijkheid in de gayscene.

Roze organisaties

Brandweerman Roel uit regio Utrecht zit bij Netwerk Roze in Rood, een netwerk wat zich inzet voor alle LHBT-brandweermensen. Han en Bart voetballen bij Gay Soccer Amsterdam, omdat ze daar zeker weten dat ze geaccepteerd worden. Zij hebben vaak met vooroordelen te maken.

Han: 'Een collega zei een keer: "Je mag wel bij ons komen voetballen, maar dan moet je wel apart douchen." Ik wist wel dat hij een grapje maakte, maar vond het niet leuk. Daardoor was voor mij de drempel best wel hoog om bij een gewone voetbalclub te gaan. Dan is dit een heel goed alternatief.'

Bart: 'Ik denk dat de clubs iets kunnen doen aan de machocultuur. Zij moeten actief uit gaan dragen dat LHBT'ers welkom zijn bij voetbalclubs.'

Bekijk hieronder de KNOW SHIT-video:

Meer Tussenuur