Schrijver en theatermaker Elfie Tromp kwam met gebalde vuistjes ter wereld. Woede drijft haar nog altijd, want er is genoeg onrecht om kwaad over te zijn. Brainwash spreekt haar over de kracht van woede en ze vertelt wat haar zo raakt in het boek Al die Liefde en Woede, een memoir over moeder worden. Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren.

Doe mee en win het boek

Onder vrienden van HUMAN verloten we vijf exemplaren van Al die Liefde en Woede van Ianthe Mosselman. Reageer vóór 18 mei 2023 om kans te maken. Deze winactie is helaas afgelopen. Door mee te doen ga je akkoord met de spelvoorwaarden.


Nog geen vriend van HUMAN? Sluit je aan en profiteer van alle voordelen. Weet je niet zeker of je al vriend bent? Controleer het hier.

Al die Liefde en Woede

Na de geboorte van haar kind vraagt Ianthe Frances Mosselman zich af hoe het komt dat ze naast blijdschap ook woede voelt. Ze ontdekt: de keerzijde van liefde en geluk is de vrees voor verlies ervan.

Waar komt die woede vandaan? Betekent het krijgen van een kind niet alleen een verrijking maar ook het verlies van iets? Onbeschroomd eerlijk verkent Mosselman haar tegenstrijdige gevoelens. Het krijgen van een kind heeft haar positie in de maatschappij veranderd. Heel haar leven streefde ze naar zelfstandigheid, maar sinds de geboorte van haar kind ervaart ze een beklemmend besef van afhankelijkheid. Gelijkwaardigheid tussen man en vrouw wordt nog altijd bemoeilijkt door de ideeën en mythen over moederschap. En wat betekent het om zo veel van iemand te houden terwijl het je ook zo veel angst bezorgt? Want de keerzijde van liefde en geluk is de vrees voor verlies ervan.